food french 00414577 e1415218011996

Ce alimente să evităm dacă avem trigliceride mari? Hipertrigliceridemie

  1. Alimentele cu amidon (paine alba, paste, covrigi, cartofi, porumb, mazare) se depun sub forma de trigliceride. Alege in locul acestora broccoli, conopida, ciuperci (au o cantitate mai mare de apa).
  2. Conserva de fasole cu adaos de zahar sau cu costita. Alege mai degraba mazarea neagra, care are mai multe fibre.
  3. Exesul de alcool- in cantitate prea mare acesta duce la cresterea trigliceridelor, deoarece contine mult zahar.
  4. Conserva de carne/peste in ulei- alege in schimb cele in suc propriu sau in sos de tomate.
  5. Cocosul- desi este un aliment sanatos si foarte popular, cantitatea de zahar si grasimi saturate pe care le contine duce la cresterea trigliceridelor (mai ales cel sub forma de unt de cocos, lapte de cocos, fulgi de cocos).
  6. Bauturi cu zahar: sucuri carbogazoase, sucuri ‘naturale’ din comert, capucino, ciocolata neagra, bauturi energizante, ice tea.
  7. Miere sau sirop de artar (datorita continutului de zahar).
  8. Patiserie si fast food (contin excesiv de mult zahar, grasimi saturate si grasimi trans, care se depun sub forma de trigliceride).
  9. Carnea grasa (ex. cea din fast food, gratar de porc, carnat, mezeluri, pielita, etc). Optati in schimb pentru peste, pui sau curcan.
  10. Untul si margarina- de asemenea contin prea multe grasimi trans si saturate. Optati in schimb pentru uleiul de rapita, seminte de in (in stare cruda pentru dresing).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *