Live-Longer

Secrete pentru o viata mai lunga

Poţi avea grijă de sănătatea ta în atâtea feluri! Începe acum!
“ Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău” – Terri Guillem

breastfeeding_2371455b

Alimentația în sarcină și alăptare

In timpul sarcinii, respectiv alaptarii, consumul tău zilnic ar trebui să varieze între 2200 si 2700 de calorii (mai mult dacă faci sport).

17475340_10155895708755410_1318139810_o

Promoția lunii aprilie

În această lună te așteptăm la Centrul Medical Diasan cu o surpriză!
Oferta lunii aprilie consult nutriție + suport psihologic pentru Sindromul de intestin iritabil 100 Ron

15390781_1422313851114446_4670131959360854960_n

Promoția lunii decembrie

In aceasta luna te asteptam la Centrul Medical Diasan cu o surpriza!
Daca te lupti demult cu kilogramele in plus, esti deja descumpanit si nu mai ai curajul sa incepi o alta dieta, te ajutam noi!

tractul-digestiv

Gastroscopia și Colonoscopia

Explorări endoscopice care permit examinarea atentă a suprafeței mucoasei esofagului, stomacului și duodenului, respectiv canalului anal și colonului.

polipectomie

Polipectomia rectala dificila – EMR

Localizarea polipilor adenomatosi la nivelul ultimei portiuni a intestinului gros (sigmoid, rect – vezi fig 1) este intr-o proportie cuprinsa intre 40-60%1. Procesul de transformare carcinomatosa (in cancer) a acestor polipi se produce intr-o proportie variabila, intr-un interval de timp de 5-9 ani, astfel ca indepartarea lor constitue cea mai buna strategie pentru prevenirea cancerului de intestin gros. Relatia dintre dimensiunea polipului la primul diagnostic si probabilitatea (%) ca acesta sa fie deja transformat canceros este urmatoarea: daca are 2cm probabilitatea este situata intre 10-50%.

cum-trebuie-sa-pa-pregatest-pentru-colonoscopie

Cum trebuie să mă pregătesc pentru gastroscopie sau colonoscopie?

Intrerupeti administrarea a orice medicament anticoagulant (“medicament de subtiere a sangelui, aflat de obicei in tratamentul cronic al pacientilor care au suferit de infarct miocardic, accident vascular cerebral , fibrilatie atriala sau tromboze venoase)– NUMAI DUPĂ CONSULTUL /AVIZUL PREALABIL AL MEDICULUI CURANT CARDIOLOG/INTERNIST. Efectuati TQ, INR – in preziua/ziua examinării.

6986906-3x2-340x227

Testele functionale digestive –pH-metria esofagiana 24/h si manomentria esofagiana

Boala de reflux gastro-esofagian reprezinta o problema de sanatate frecvent intalnita in populatia adulta. Astfel aproximativ 20-25% din populatie prezinta simptomele acestei afectiuni in care este implicat tubul digestiv superior.

boala-crohn

Boala Crohn

Boala Crohn determina inflamatie la nivelul intestinului subtire. Boala Crohn apare de obicei in partea inferioara a intestinului subtire, numita ileus, dar poate afecta orice parte a tractului digestiv, de la gura la anus.

diverticuloza

Diverticuloza si diverticulita

Diveriticuloza este o stare in care formatiuni asemanatoare cu niste pungi se formeaza in peretele intestinului. Aceste pungi, cunoscute ca diverticuli, sunt de marimea unor boabe mari de mazare. Acestia se formeaza in partile mai slabe ale peretelui intestinal, cel mai adesea in partea inferioara a colonului (intestinul gros).

tractul-digestiv

Prezenta gazelor la nivelulu tractului digestiv

Toate persoanele au gaze pe care le elimina prin eructatie (ragaiala) sau prin rect. Oricum, multe persoane considera ca au prea multe gaze cand de fapt cantitatea de gaze este normala. Majoritatea persoanelor produc aproximativ 1-3 litrii de gaze pe zi care sunt eliminate de aproximativ 14 ori pe zi.

Stomachache

Adevaruri si erori despre bolile digestive

Tractul digestiv este un sistem complex format din organe care au rolul de a transforma alimentele in nutrienti necesari organismului. Ne asteptam ca un sistem atat de uzitat ca tractul digestiv sa fie sursa multor probleme – si este intr-adevar. Bolile tractului digestiv, in SUA, sunt responsabile pentru spitalizarea celor mai multor pacienti comparativ cu celelalte grupuri de boli. In plus, pana recent, se stiau putine despre cauza, tratamentul sau preventia acestor boli.

medicamente

Efectele medicamentelor asupra sistemului digestiv

Multe dintre medicamentele administrate per os pot afecta sistemul digestiv. Aceste medicamente includ medicamentele prescrise (cele recomandate de medic si eliberate de farmacist) si medicamente non prescrise sau preparatelele over the counter (OTC). La sfarsitul acestui articol sunt descrise cateva medicamente prescrise si non prescrise, medicamente care sunt considerate ca pot afecta sistemul digestiv.

colita

Colita Ulcerativa

Colita ulcerativa este o boala care determina inflamatie si sangerare, numite ulcere, localizate la suprafata mucoasei intestinului gros. Inflamatia in mod obisnuit apare la nivelul rectului si portiunii inferioare a colonului, dar poate afecta colonul in intregine.

dispepsia

Ce este DISPEPSIA?

Dispepsia – adesea numita indigestie – este o boala frecventa pe care multi dintre noi am asociat-o cu ingerarea anumitor alimente. In timp ce sindromul dispeptic este adesea cauzat de supralimenatare sau consumarea unor alimente, boala poate sa fie asociata cu probleme foarte serioase.

reflux

Boala de reflux gastroesofagian

Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o boala digestiva care afecteaza sfincterul esofagian inferior (LES)-muschiul care conecteaza esofagul cu stomacul. Multe persoane, inclusiv femeile insarcinate, prezinta arsura toracica sau indigestie acida determinata de GERD.

Newsletter!

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu noutățile

Promitem că nu vom face niciodată spam! Consultă politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.