soia scaled

Soia modificată genetic

Soia modificata genetic – un potential inamic

FDA (US Food and Drug Administration) “testeaza” alimentele modificate genetic si le considera ca fiind “sigure” dupa urmatoarele criterii: aspectul, gustul si mirosul trebuie sa coincida cu produsul natural. Nu sunt facute alte teste sau analize.

Un studiu recent publicat de Journal of Agricultural Sciences a aratat faptul ca in boabele de soia modificata genetic continutul de formaldehida este foarte ridicat, iar cel de glutation este foarte mic comparativ cu boabele de soia naturale.

Formaldehida este un carcinogen bine cunoscut de clasa 1, deci poate cauza cancer . Concentratia acestuia in boabele de soia modificate genetic este alarmant de mare, dat fiind faptul ca este cea mai cultivata specie de soia si milioane de americani le consuma, inclusiv copiii.

Pe de alta parte, glutationul, care este un antioxidant natural se gaseste in cantitati foarte mici in boabele de soia  modificate genetic, comparativ cu cele naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *