Live Longer

Secrete pentru a duce o viață mai lungă

Secrete pentru a duce o viata mai lunga

 1. Protejeaza-ti ADN-ul: pe masura ce imbatranim, capetele cromozomilor devind mai scurte, lucru care ne face sa traim mai putin. Un stil de viata sanatos si activitatea fizica determina cresterea cantitatii unei enzime care  incetineaste acest proces.
 2. Oamenii perseverenti, atenti la detalii si care sunt centrati pe obiective traiesc mai mult, deoarece au tendinta de a avea  grija mai mare de sanatatea lor, de a avea relatii mai sanatoase cu cei din jur si au cariere mai bune. Cei care stiu pentru ce traiesc au un risc mai mic de a dezvolta Alzheimer.
 3. Fa-ti prieteni! Studiile arata ca oamenii care au prieteni si o viata sociala activa traiesc mai mult decat cei care sunt singuratici. De mentionat faptul ca prietenii au un impact major asupra stilului nostru de viata, de aceea trebuie alesi intelept.
 4. Lasa-te de fumat! Un studiu britanic a demonstrat ca cei care se lasa de fumat la varsta de 30 de ani traiesc mai mult cu 10 ani.
 5. Odihneste-te corespunzator! Cei care dorm la pranz/in timpul zilei s-au dovedit a avea un risc cu 37% mai mic de a muri din caza bolilor cardiovasculare, deoarece somnul scade nivelul hormonilor de stres. 7-8 ore de somn pe noapte scade riscul de a dezvolta boli metabolice si/sau psihice.
 6. Mananca in stil mediteranean: multe fructe, legume, cereale integrale, ulei de masline si peste. Acest stil de alimentatie scade riscul pentru sindromul metabolic.
 7. Mananca multe verdeturi si nu manca tot din farfurie!
 8. Oamenii casatoriti traiesc mai mult decat cei singuri, datorita suportuluil emotional, social si economic oferite de catre partener.
 9. Da jos cateva kilograme! Acest lucru te va ajuta sa scazi riscul pentru a dezvolta diabet, boli cardiovasculare (in special da jos din grasimea abdominala!).
 10. Fa miscare! Studiile arata ca oamenii care fac miscare in mod constant traiesc mai mult decat cei sedentari, deoarece au un risc mult mai mic de a dezvolta boli metabolice, depresie, si chiar unele tipuri de cancer.
 11. Alcool in moderatie! Bolile cardiovasculare s-au dovedit a fi mai putin frecvente la cei care beau in moderatie comparativ cu cei care nu beau deloc.
 12. Fii ‘spiritual’! Oamenii care cred in ceva si urmeaza anumite principii in viata traiesc mai mult si au o imunitate mai buna.
 13. Iarta! Cei care iarta si nu tin supararea au o stare de sanatate mai buna. Mania sau supararea ‘cronica’ este asociata cu boli cardiovasculare si ale plamanilor. Iertarea scade tensiunea arteriala si nivelul de anxietate.
 14. Foloseste centura de siguranta si alte masuri de protectie! Accidentele sunt pe locul 5 in topul cauzelor de mortalitate.
 15. Controleaza-ti nivelul de stress din viata ta!

 

Poti avea grija de sanatatea ta in atatea feluri! Incepe acum!

“ Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău” – Terri Guillemets

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *