testimonial

Testimonial pacient cu probleme de balonare și aciditate

De câteva luni bune, mă confrunt zilnic cu mai multe simptome supărătoare. Mă balonez groaznic, în special după ce încep să mănânc. Am arsuri în capul pieptului, o durere de burtă pe lângă ombilic, aud cum îmi chiorăie intestinele, iar scaunul este  cu tendinţa clară de constipaţie.

Mi se pare că toate au început şi apoi s-au accentuat după o cură de slăbire în care am urmat o dietă bazată în mare parte de proteine şi fără carbohidraţi (dieta Atkins), la sfârşitul anului trecut (2019) şi începutul acestui an. A urmat apoi perioada în care crizele mele de colecist au început să fie din ce în ce mai frecvente. Când am o criză de colecist, aceasta se manifestă prin gust amar, greaţă, dureri de cap şi ameţeli. În iunie am fost la medicul gastroenterolog care mi-a făcut o ecografie abdominală la care nu mi-a găsit nimic rău. Apoi m-a pus să fac şi o endoscopie la stomac, după care mi-a spus că am esofagită, gastrită şi un mic ulcer duodenal. Am urmat tratament iniţial cu Nexium şi Motilium, apoi am luat tratament antibiotic pt 14 zile cu Amoxicilină+ Klacid+ Nexium, după care nu pot să zic că m-am simţit bine complet. Simptomele au reapărut în luna iulie şi, căutând pe internet despre boala mea, am găsit aceste două produse naturale: Megasporebiotic şi Megaguard, pe care am început să le iau. Scria acolo că sunt foarte bune pentru esofag, stomac şi flora intestinală. După ce le-am luat timp de 2 luni, pot să vă spun că mă simt incomparabil mai bine.  Arsurile, balonarea, flatulenţa şi eructaţiile s-au îmbunătăţit pot să spun în proporţie de 80-90%.

În continuare n-am ştiut dacă să mai continui cu tratamentul, şi am văzut că Dr.Adrian Cătinean, de la Centru Medical Diasan din Cluj, care are mare experienţă cu aceste produse, şi m-am programat pentru o consultaţie pe Whatsapp. El mi-a completat tratamentul cu nişte fibre tot din gama de la Microbiome Labs, pe care le-am combinat cu Psyllium şi le-am dizolvat în apă ca să le beau în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. Am făcut şi consultaţie de nutriţie tot la Diasan.

După încă 2 luni de tratament, pot să spun că arsurile, balonarea şi regurgitaţiile au dispărut complet şi mai mult decât atât, inclusiv tranzitul este perfect normal, cu un scaun în fiecare zi. Am şi slăbit 5 kg în greutate.

Dacă vă regăsiţi în povestea mea, vă recomand să încercaţi singuri şi voi. Dacă nu reuşiţi singuri, puteţi apela la Centrul Medical Diasan Cluj, care sunt foarte drăguţi şi bine pregătiţi profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *