doctor cardiologist looks printout cardiogram patients which lies couch 170532 1411

Monitorizare Holter EKG

Un monitor Holter este un dispozitiv care înregistrează în mod continuu ritmul inimii în timpul activităților de zi cu zi, de obicei pe o perioadă de 24 ore. Mai este numit și „electrocardiograma ambulatorie”, fiind identică cu cea clasică, cu singura deosebire că aparatura nu este fixă ca în cabinetul de cardiologie, ci este mobilă – o purtați cu dumneavoastra.

Monitorizarea Holter ECG va ajuta sa aflati cum raspunde inima dumneavoastra la activitatea normala sau la folosirea anumitor medicamente. Cum testul se efectuează în timpul activităților zilnice obișnuite, îl va ajuta pe medic să analizeze simptome precum amețeala, palpitațiile sau pierderea cunoștinței. Deoarece înregistrarea ritmului cardiac durează 24 de ore, este mult mai probabil ca acest test să detecteze bătăile anormale ale inimii, mai amănunțit decât EKG-ul normal, care durează mai puțin de 1 minut.

Monitorizarea holter EKG poate aduce beneficii în diagnostic și tratament în următoarele situații:
•după un infarct;
•pentru a diagnostica problemele de ritm cardiac: fibrilațiile atriale; tahicardia, palpitațiile, cauzele leșinului, brahicardia etc.
•când începi tratamentul cu un nou medicament.

Consultul va fi efectuat de dr. Stelian Catinean- medic specialist cardiolog cu competenta in ecocardiografie si ecografie vasculara periferic.

Pretul investigatiei la Centrul Medical Diasan: 150 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *