obese boy who is overweight pink background scaled

Despre îngrășat

Motive “surprinzatoare” care favorizeaza cresterea ponderala

1.Nerespectarea orelor de somn.Specialistii recomanda 7-8 ore de somn pe noapte-nici mai mult, nici mai putin.In prmimul rand, cei care obisnuiesc sa sa doarma la ore foarte tarziu, au obiceiul de a lua gustari tarzii, ceea ce creste aportul caloric.In al doilea rand, cei care nu dorm suficient au o senzatie mai mare de foame in general.

2.Stresul din viata cotidiana. Atunci cand suntem stresati, nivelul de cortizol creste, iar o data cu el creste si apetitul.

3. Depresia, inclusiv antidepresivele.

4.Medicamentele antiinflamatoare steroidiene  (corticosteroizii)- cauzele sunt retentia de lichide si cresterea apetitului.

5.Hipotiroidismul- surplus de 5-6 kilograme.

6.Sindromul Cushing-hipersecretie de cortizol.

7.Sindromul ovarului polichistic ( cauza cresterii ponderale este aparitia fenomenului de rezistenta la insulina)- obezitatea abdominala este o caracteristica comuna.

8.Abandonarea fumatului- duce la crestere ponderala maxim 4.5 kg. Abandonarea fumatului este cel mai bun lucru pentru sanatatea dumneavoastra, insa cu dieta si sport se poate preveni acest efect.

9.Nerespectarea unui program organizat al meselor- 3 mese principale la intervale regulate de timp si optional 2 gustari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *