rye sliced bread table scaled

Despre pâine și cereale

1. CEREALE

-Cerealele integrale,nerafinate  sunt de preferat in locul celor cu zahar,cu muesli sau cu fructe uscate

Cereale integrale: fulgi de ovaz, fulgi de secara, fulgi de porumb fara zahar, bulgur,hrisca,mei,quinoa,orz

Beneficiile cerealelor integrale

  • contin fibre alimentare,ajutand astfel la imbunatatirea digestiei
  • sunt surse excelente de carbohidrati complecsi
  • contin vitamine (complexul de vitamine B, vitamina E) si minerale esentiale (calciu,fier,cupru,zinc,seleniu)
  • ajuta la mentinerea unei greutati corporale optime
  • reduc riscul aparitiei anumitor boli: accident vascular cerebral,boli cardiovasculare,hipertensiune, cancere
  • sustin sanatatea sistemului circulator si osos

Cum se pot consuma cerealele integrale?

  • cu iaurt degresat max 2%
  • in lapte degresat max 1,5%
  • se pot presara in salate (si cu o lingura de ulei de masline)

2. PAINEA

Painea integrala sau neagra(min 50% faina integrala/neagra) sunt de preferat in locul celei albe

-Beneficii:

  • isi pastreaza calitatile un timp mai indelungat
  • are multe fibre, ajutand la reglarea tranzitului (a constipatiei)
  • ajuta la mentinerea sub control a nivelului de colesterol
  • contin minerale (fier,zinc) si vitamine (complex B)
  • reprezinta o alegere foarte potrivita pentru cei cu diabet zaharat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *