no image

Cafeaua

Cafeaua este una dintre cele mai folosite bauturi din lume, rezultand din fierberea boabelor de cafea de Coffea Arabica sau Coffea Robusta (in prealabil prajite si macinate).Cel mai important component este cafeina.

no image

Constipatie

Mituri:

1.Ar trebui sa avem scaun zilnic (fals).

A avea scaun zilnic este ceva normal si sanatos, dar definitia constipatiei este “mai putin de 3 scaune pe saptamana”.

no image

Ingrasat

Nerespectarea orelor de somn.Specialistii recomanda 7-8 ore de somn pe noapte-nici mai mult, nici mai putin.In prmimul rand, cei care obisnuiesc sa sa doarma la ore foarte tarziu, au obiceiul de a lua gustari tarzii, ceea ce creste aportul caloric.In al doilea rand, cei care nu dorm suficient au o senzatie mai mare de foame in general.

no image

Alimentele cresc HCL

Alimente care favorizeaza cresterea secretiei de suc gastric:

  • carne, grăsimile de origine animală: şuncă, slănină, afumături, salamuri uscate şi grase, untul, untură, smântână, caşcaval sau brânză grasă
  • zaharuri, dulciurile concentrate (dulceaţa, gem, halva, bomboane, ciocolată, frişcă, marmeladă, rahat)
no image

Carnea Procesata

In categoria “carnii procesate”(sau mezeluri) se include carnea care a fost supusa unor tratamente, cum ar fi maturarea, sararea, afumarea, uscarea sau pastrarea sub forma de conserva (in aceasta categorie nu se include carnea pastrata la congelator):

no image

Digestia

1.Consum de fibre zilnic-fructe,legume,cereale integrale,leguminoase,oleaginoase
2.Nu mestecati guma.Mestecatul transmite semnale creierului pentru a se pregati de digestie.
3.Mentinerea unei greutati normale (normopondere)- atentie la grasimea abdominala.

no image

Metabolismul

Metabolismul reprezinta suma proceselor fizice si chimice care produc energia necesara organismului pentru a supravietui.Glanda pituitara si hipotalamusul au un rol esential in reglarea metabolismului.

no image

Avocado

Are o cantitate mare de nutrienti(fibre, potasiu, sodiu, magneziu, vitamina A, C si E, folati, vitamina B6, niacina, acid pantotenic, riboflavina, acizi grasi mononesaturati si polinesaturati) si fitonutrienti(luteina, zeaxantina, fitosteroli), fiind sarac in zaharuri.

no image

Cereale integrale

1.Consumul a minim 3 portii de cereale intergale pe zi (o portie fiind echivalentul a 80 kcal provenind din carbohidrati) scade riscul evenimentelor cardiovasculare(afectiuni cardiovasculare,infarct) cu 20-30%.Consumul zilnic al acestor alimente ajuta si la scaderea tensiunii arteriale.

no image

Diabetului Zaharat de tip II

Studiile recente au demonstrat o legatura direct proportionala intre greutatea mica la nastere, stilul de viata nesanatos (alimentatie necorespunzatoare, starea de fumator, consumul de alcool, supraponderea si obezitatea) si aparitia diabetului zaharat de tip II.

no image

Piele frumoasa

Zicala “esti ceea ce mananci” este valabila mai ales atunci cand vine vorba de obtinerea unui ten sanatos, pentru ca ceea ce se intampla in interior joaca un rol esential in ceea ce se vede la exterior. Tubul digestiv,  respectiv flora microbiana “buna” (probioticele), este in stransa legatura cu pielea, sanatatea acestuia reflectand si sanatatea pielii.

no image

Soia modificata genetica

FDA (US Food and Drug Administration) “testeaza” alimentele modificate genetic si le considera ca fiind “sigure” dupa urmatoarele criterii: aspectul, gustul si mirosul trebuie sa coincida cu produsul natural. Nu sunt facute alte teste sau analize.

no image

Cereale

-Cerealele integrale,nerafinate  sunt de preferat in locul celor cu zahar,cu muesli sau cu fructe uscate

Cereale integrale: fulgi de ovaz, fulgi de secara, fulgi de porumb fara zahar, bulgur,hrisca,mei,quinoa,orz

no image

HTA, Zahar

Sarea a fost intotdeauna incriminata ca fiind un factor in cresterea tensiunii arteriale si in dezvoltarea afectiunilor cardiovasculare. Un om obisnuit consuma intre 3.5-4 g de sodiu pe zi. Recomandarile generale pentru cei cu hipertensiune arteriala sunt de a reduce consumul de sodiu la 1.5-2 g/zi (3.5 – 5 g sare/zi).

no image

Alimente Colecistokinetic

Alimentaţia de tip “colecistokinetic” (coleretic, colagog) care stimuleaza contractia vezicii biliare

  • bogată în grăsimi de origine animala
  • carne de porc, rata
  • afumaturi, mezeluri
no image

7 Beneficii ale consumului de vitamina C pentru frumusetea ta

1.Unghii mai lungi si mai puternice

2.Previne imbatranirea

3.Te ajuta sa arati (si sa te simti) energizat

4.Protejeaza pielea impotriva radiatiilor solare

Newsletter!

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu noutățile

Promitem că nu vom face niciodată spam! Consultă politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.