het bipolar

Premieră națională! Tratament hemoroizi – metoda revoluționară HET-Bipolar!

Dragi vizitatori ai site-ului diasan.ro, CM Diasan Cluj rămâne primul şi singurul centru medical din Româniacare a implementat şi foloseşte tehnica de tratament revoluţionară non-chirurgicală a hemoroizilor interni, HET-Bipolar (Covidian). Avem deja tratate peste 100 de cazuri de hemorozi cu noul sistem revoluţionar HET Bipolar. prezent mai jos principiile de funcţionare, precum şi câteva dintre avantajele acestei metode.
Ce este Sistemul HET?
HET Bipolar System – este o nouă tehnologie dezvoltată şi implementată în SUA şi EU din 2014 pentru tratamentul hemoroizilor interni cu sângerare şi/sau prolaps reductibil (gradele 1-3). Utilizând o combinaţieîntre compresie blândă a ţesuturilor şi căldură moderată, pachetele hemoroidale sunt tratate într-o porţiune încare corpul uman nu simte durerea (deasupra “liniei dentate”). Căldura necesară trombozării intravasculare a pachetelor hemoroidale sistemul HET utilizează o tehnologie revoluţionară numită radiofrecvenţă bipolară.Temperatura în timpul tratamentului este monitorizată şi controlată electronic, fiind afişată pe ecran, astfelîncât rectoscopul special folosit pentru tratament nu va genera leziuni la nivelul mucoasei canalului anal. Prinaceastă nouă tehnologie, medicul are un control complet asupra procesului terapeutic, iar efectele secundaresunt extrem de rare, în comparaţie cu cele înregistrate după tratamentul prin ligaturi elastice (durere, usturime,mâncărime).

Comparaţie cu sistemul clasic de ligaturi elastice:

Spre deosebire de tehnica ligaturilor elastice, care se poate folosi pentru sângerare hemoroidală în curs,sistemul HET-Bipolar nu poate fi aplicat la pacienţii cu sângerare sau criză hemoroidală acută. Este necesară o foarte bună evaluare înaintea tratamentului prin video-anuscopie pentru a decide care este calea de urmat, înfuncţie de particularităţile fiecărui pacient în parte.

Principalul dezavantaj al tehnicii ligaturilor elastice este necroza ţesutului şi remanenta unei ulceraţii la locul de bandare a hemoroizilor, care se traduce prin disconfort de tip arsură, durere anală pentru 1-2 săptămânidupă aplicarea tratamentului.
HET System oferă următoarele avantaje:
– Tratamentul este foarte bine tolerat în anestezie locală de suprafaţă cu Lidocaină spray.
– Pacientul nu înregistrează disconfort semnificativ sau durere după tratament.
Durează 8-12 secunde pentru tratamentul unui pachet hemoroidal. Toate pachetele hemoroidale pot fiabordate în timpul unei singure şedinţe. Recuperarea este ultrarapidă.
Majoritatea pacienţilor se pot întoarce la muncă sau la rutina zilnică după aproximativ 48h de la momentulintervenţiei. Statul prelungit în fund (>2h) şi efortul fizic intens pot favoriza tromboza hemoroidală externă, ceamai frecventa complicaţie. Pentru prevenirea complicaţiilor şi combaterea durerii după intervenţie, există oschemă de tratament care trebuie urmată pe parcursul următoarelor 4-5 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *